Kom langs bij de kweekvijvers van Sierviskwekerij Boerma in Groningen voor de mooiste koikarpers

Kijk uw ogen uit bij onze koikwekerij in ‘t Zandt

Bent u een groot liefhebber van koikarpers? Dan is onze kwekerij een bezoek waard. Er zijn 13 bassins tussen de 400 en 500 m³ water. Hiervan gebruiken we er 9 voor de kweek en 4 voor het afharden van de koi. U ziet bij ons ook siervijvers met de mooiste koikarpers om inspiratie op te doen.

Geconditioneerde binnenkwekerijen

In de 3 geconditioneerde binnenkwekerijen kunnen de koikarpers optimaal groeien en ontwikkelen. Het kweken gebeurt zowel op de natuurlijke als kunstmatig manier.

Kwekerij 1 wordt vooral gebruikt voor de vermeerdering in de winter. Hier worden ook veel nieuwe kruisingen gemaakt om gezonde karpers in nieuwe kleuren te ontwikkelen. Zo maken we ons aanbod nog ruimer. Kwekerij 2 en 3 gebruiken we om de koikarpers door te laten groeien. Hier verblijven ze 1 tot 3 jaar, afhankelijk van hoe groot ze moeten zijn. De koikarpers die in de zomer buiten zijn gekweekt, komen hier ook in.

Technische specificaties kwekerijen

  • kwekerij 1: 22 bakken 4 m³ per stuk verdeeld over 4 systemen met trommelfilter en bewegend bedfilter.
  • kwekerij 2: 17 bakken 10 m³ per stuk verdeeld over 4 systemen met trommelfilter en bewegend bedfilter. 9 kleine bakken voor nieuwe kruisingen.
  • kwekerij 3: 8 bakken 13 m³ per stuk verdeeld over 2 systemen met trommelfilter en bewegend bedfilter. 6 kleine bakken voor nieuwe kruisingen.

In de kleine kas worden in de zomer eitjes uitgezet. Na uitkomst zwemmen ze hier circa 6 dagen. Daarna gaan ze naar de grote bassins. Hier verblijven ze tot in de herfst, dan worden ze gesorteerd en komen ze in kwekerij 2 en 3.

Bezoek onze koikwekerij

Alles voor een goede zorg van uw koikarpers vindt u bij Sierviskwekerij Boerma in ’t Zandt

Milieubewuste sierviskwekerij

Alle kwekerijen zijn in de periode 2015-2016 gerenoveerd. Er zijn zuinige pompen en warmte-terugwinunits geplaatst om een flinke energiebesparing te realiseren.