Koikarpers: een sieraad in het water

Het kweken van koi is in Japan en China een eeuwenoude traditie. De koikarper staat daar voor kracht, wijsheid en doorzettingsvermogen. Buiten deze betekenis zijn koikarpers prachtige vissen om te zien en een sieraad voor uw vijver. Bij Sierviskwekerij Boerma vindt u koikarpers in oneindig veel variaties.

 

Wij zijn geopend zoals altijd met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM. Mondkapje verplicht.

 

Groot aanbod koikarpers

Bij siervisliefhebbers staat onze koikwekerij bekend om de kwaliteit en het ruime aanbod siervissen. Onze klanten komen uit heel Nederland. Ook mensen van over de grens weten ons te vinden.

Meer over onze koikarpers

Grootste kwekerij

Sierviskwekerij Boerma is de grootste koikwekerij van Noord-Nederland. Wij houden ons onder meer bezig met het kweken van nieuwe kruisingen. We vertellen u hier graag meer over.

Meer over onze sierviskwekerij

Webshop

Uw koikarpers verdienen de beste zorg en voeding. Met de juiste producten houdt u uw vissen in goede conditie. In onze webshop koopt u onder meer visvoer, filters en pompen.

Online vijverproducten kopen

Boerderij en rijksmonument

Boerderij is landelijk gelegen in het Groninger Landschap

Sierviskwekerij Boerma is gevestigd op boerderij Alberdaheerd. Een grote monumentale boerderij uit 1763 met een klassiek voorhuis. Sinds 1971 is deze unieke boerderij eigendom van de familie Boerma die er een internationaal bekende koikwekerij vestigde.

Rijksmonument

Boerderij Alberdaheerd is een Rijksmonument. In 2008 kreeg de boerderij de Teenstraprijs van de Boerderijenstichting Groningen. In 2009 werd Alberdaheerd zelfs uitgeroepen tot mooiste authentieke boerderij van Groningen. Alleen dat zijn al redenen om een bezoek te brengen aan de kwekerij.